Hembesök hos Hittehund´s Milla

Text: Christine Leijd
Idag var jag, min sambo Martin, och våra tre hundar, och besökte Hittehund´s Milla med sina nya ägare, KG och Ulla. Under kaffet gick det vilt till med mycket hundlek och svansviftningar!
Milla har hunnit med mycket under sina 7-8 månader i sin nya familj. Hon fick med en gång en rabiesvaccination så hon kunde följa med på semestern till Finland. Milla som var en riktig lantis har fått uppleva stora världen och fått många hundkompisar, både i de stora rastgårdarna i Märsta och utanför på promenaderna. Hon var inte van vid att gå lös i sin förra familj för då rymde hon, men KG visade obesvärat hur fint Milla gick lös i bostadsområdet, hon försvann bara några sekunder för att jaga bort en katt men kom snabbt tillbaka på en vissling.
KG och Ulla flyttade från Enköping till Märsta för att KG skulle ha närmare till arbetet det sista år han har kvar till pension, men snart är de nog tillbaka i Enköping igen, trots de natursköna omgivningarna de bor i. Utkanten av Stockholm är ju nästan landet med kor betandes 10 minuters promenad hemifrån.
Milla är parets andra omplaceringshund genom Hittehund. Den förra vovven, cockern Milton gick hastigt bort av sjukdom, och för KG var saknaden av hund svår. Ulla berättade hur han följde vår hemsida och föreslog olika hundar medan hon konsekvent sa nej, då hon inte var redo efter sorgen. Aldrig mer en ny hund, tyckte Ulla. Men KG har ju varit gift med Ulla i hela 42 år, så han bidade sin tid. Han lovade Ulla att de inte skulle ha en till hund, och han lovade mig att det skulle bli en ny vän, när Ulla var redo. På så sätt höll han alla sina löften.
Och idag skuttar Milla omkring på åkrarna och njuter av friheten. Hon fungerar jättebra ihop med alla hundar hon träffar och är precis lika kelen som alla videoklipp avslöjade som Angelica och Linda filmade i hennes förra familj.
Precis som Milton och deras tidigare hundar får de hänga med ut i svampskogen under hela säsongen då Ulla är en riktig svampfanatiker. Då springer hon mellan matte och husse i skogen och håller koll på dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0