Mer om Båtsman

Vill du veta mer om Båtsman? Han bor i en fosterfamilj i Skåne/Lund i väntan på omplacering. Kontakta oss genom mail [email protected] eller telefon 076-76 77 111 telefontid vardagar kl 14-17

Båtsman är en storvuxen, gladlynt och busig st bernardshund. Han kom till oss i akut behov av en ny familj. Båtsman var då i dålig form rent fysiskt men en väldigt trevlig hund. Han har behövt en hel del rehabilitering i form av att lägga på sig ordentligt i vikt, få muskler och bli kastrerad. Vi har även försäkrat Båtsman i Agria, en försäkring som kan övertas av en ny ägare. Nu anser vi att Båtsman är i toppform för att presenteras för en ny familj.

I sin fosterfamilj har Båtsman utvecklats. Han har här levt ett helt vanligt familjeliv med en hundvan husse och en lillhusse på 13 år, både väldigt aktiva inom fotboll. Lillhusse och Båtsman kommer bra överens, och så även med alla lillhusses kompisar som ibland fyller hela radhuset och sitter och umgås och spelar playstation. Båtsman är social och gärna en i gänget. Han tycker om lite liv och rörelse och att få bli delaktig.

Något som vi på ett tidigt stadium märkte var att kombinationen Båtsman och katter inte är så lyckad. Han är så intresserad och fixerad vid dem att han går upp i varv och blir stressad av att se katter inne. Även hundvana coola katter tenderar att backa när en så stor hund springer emot, och där katten försvinner fortsätter Båtsman konstant att gräva och kan möblera om ett helt rum, bara katten visar sig igen. Därför har vi beslutat att Båtsman inte ska bo med katter, för även om det kan lösa sig på sikt, är det inte gynnsamt för vare sig honom eller en ny familj att börja inledningen på sitt nya liv under de förutsättningarna.

En st bernard är ju en typisk familje och gårdshund, som mår bäst av att få kunna lufsa omkring fritt inne som ute. Just nu bor han i ett radhus och det är märkbart att han behöver en större yta att vistas på. Radhusplätten räcker inte alls till, utan det är en storvuxen hund som tar plats. Lägenhetsboende är inte alls aktuellt, utan fosterhusse ser gärna att han bor i en villa, eller lantligt.

Båtsman har genomgående varit en enormt trevlig hund. Han tar öppet kontakt med nya personer, och den magra och fysiskt långsamma hunden har blomstrat upp och fått väldigt mycket närhet och lek i fosterhemmet. Han har blivit en valp på nytt, och ibland när han blir riktigt busig eller är på jakt efter en boll så är det en stor, tung och väldigt aktiv bulldozer som rusar omkring inne. Hans fosterhusse har verkligen påtalat vikten av att man förstår vad det innebär att ha en stor hund, för Båtsman själv är inte medveten om sin storlek. Han är mycket kelen och närhetssökande, och har i sin fosterfamilj fått vara i soffa och fåtöljer och ligger gärna med huvudet i knät eller strax nedanför fötterna på golvet.

Vi har träffat flera familjer som varit intresserade av Båtsman. De som har hälsat på honom påtalar hur kelen, trevlig och mysig han är. Och alla har velat ha honom. Men de har inte riktigt motsvarat vad vi har sökt. Vi söker inte bara de yttre förutsättningarna, utan även att man har en hundsyn som bygger på ett vänligt kamratskap med sin hund. Vi tar fullkomligt avstånd ifrån att korrigera Båtsman med exempelvis stryphalsband och hoppas att hans blivande familj också gör det. Han är en vital, livlig och väldigt stor hund. Men en snäll och vänlig hund som svarar bra på en rättvis behandling.

Efter sin kastration har han blivit mer fokuserad och lugnare i en del situationer, men han är fortfarande en glad och livfull hund som gemytligt behöver få ta plats. Hans fosterhusse har lagt ned tid, omsorg och kärlek, och investerat väldigt mycket känslor som har fått fram denna glada robusta hund.

Vi kommer snarast att videofilma Båtsman i hans nuvarande form, för att man enklare ska få en bild av hur han är i olika miljöer och situationer. Flera gånger under resans gång har vi trott att vi är nära målet att ha hittat just Båtmans familj. Men vi söker en miljö och en familj som är riktiga djurvänner, som älskar sina hundar, och som har både tid, utrymme och som gärna redan bor i Skåne eller angränsande län, även om vi är öppna för förslag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0